Major subgroups of nilpotent-by-finite groups - Тоmкіnsоn, M.J. (Український математичний журнал, 1992)
The main result is theorem which states that any major subgroup M of nilpotent-by-finite group G contains derived subgroups of all normal nilpotent subgroups of finite index in G and that G/MG is a Chernikov group. Основний результат — теорема, яка стверджує, що довільна велика підгрупа M майже нільпотентної групи G містить комутанти всіх її нормальних нільпотентних підгруп скінченного індексу і G/MG — черніковська група.