Про факторизацію многочленних матриць над областю головних ідеалів - Прокіп, В.М. (Український математичний журнал, 1996)
Розглядається задача про розкладання миогочлеииих матриць над областю головних ідеалів у вигляді добутку множників менших степенів з наперед заданими характеристичними многочленами. Одержано необхідні, а при деяких обмеженнях і достатні умови існування шуканої факторизації. We consider the problem of decomposition of polynomial matrices over the domain of principal ideals into a product of factors of lower degrees with given characteristic polynomials. We establish necessary and, under certain restrictions, sufficient conditions for the existence of the required factorization.