О граничных задачах для дифференциального.уравнения с комплексными коэффициентами второго порядка в плоской области - Бурский, В.П. (Український математичний журнал, 1996)
Вивчаються крайові задачі для однорідного диференціального рівняння з частинними похідними другого порядку з довільними постійними коефіцієнтами та одиорідиим символом в обмеженій області з гладкою межею. Одержані необхідні й достатні умови розв'язності задачі Коші, які зображаються у вигляді деякої проблеми моментів на межі області та застосовуються до вивчення граничних задач. Ця проблема моментів вивчається у випадку кола. We study boundary-value problems for a homogeneous partial differential equation of the second order with arbitrary constant complex coefficients and a homogeneous symbol in a bounded domain with smooth boundary. Necessary and sufficient conditions for the solvability of the Cauchy problem are obtained. These conditions are written in the form of a moment problem on the boundary of the domain and applied to the investigation of boundary-value problems. This moment problem is solved in the case of a disk.