Багатоточкова задача для гіперболічних рівнянь зі змінними коефіцієнтами - Василишин, П.Б.; Клюс, І.С.; Пташник, Б.Й. (Український математичний журнал, 1996)
На основі метричного підходу досліджено питання класичної коректності задачі з багатоточковими умовами за часовою координатою в циліндричній області для лінійних гіперболічних рівнянь порядку 2n(n>1) зі змінними відносно x коефіцієнтами в циліндричній області. Доведено метричні теореми про оцінки знизу малих знаменників, які виникають при побудові розв'язку задачі. Одержані результати є розвитком робіт [1-7]. By using the metric approach, we study the problem of classical well-posedness of a problem with multipoint conditions with respect to time in a tube domain for linear hyperbolic equations of order 2n (n ≥ 1) with coefficients depending onx. We prove metric theorems on lower bounds for small denominators appearing in the course of the solution of the problem.