Про одну варіаційну ознаку стійкості псевдорівноважних форм - Луковський, І.О.; Михайлюк, О.В.; Тимоха, О.М. (Український математичний журнал, 1996)
Встановлено варіаційну ознаку стійкості для задачі про вібро-капілярну рівноважну форму, яка виникає в теорії взаємодії обмежених об'ємів рідини з вібро-полями. We establish a variational criterion of stability for the problem of the vibrocapillary equilibrium state which appears in the theory of interaction of limited volumes of liquid with vibrational fields.