Методи розв'язання рівнянь з обмеженнями і проекційно-ітеративний метод Ю. Д. Соколова - Лучка, А.Ю. (Український математичний журнал, 1996)
Встановлено умови сумісності рівнянь з додатковими обмеженнями в гільбертовому просторі, запропоновано та обгрунтовано ітераційні методи побудови наближених розв'язків, а також встановлено їх зв'язок з проекційно-ітеративним методом Ю. Д. Соколова. We establish consistency conditions for equations with additional restrictions in a Hilbert space, suggest and justify iterative methods for the construction of approximate solutions, and describe the relationship between these methods and the Sokolov projection-iterative method.