Методологічні проблеми прогнозування релігійних процесів - Титаренко, В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті обґрунтовано необхідність конституювання нового релігієзнавчого дисциплінарного підрозділу, окреслено об’єкт, предмет дослідження, основні завдання, а також методологічну базу, яка полягатиме в синтезуванні ретроспективного прогнозування і синергетики. В статье обосновано необходимость конституирования нового религиоведческого подразделения, очерчено объект, предмет исследования, основные задания, а также методологическую базу, которая заключается в синтезировании ретроспективного прогнозирования и синергетики. The necessity of constituting of new Religions Studies direction is grounded in the article; an object and the sphere of research, basic tasks, and also methodological base, which consists in the synthesis of retrospective prognostication and sinergetiki, are outlined.