Варіаційні схеми для векторних задач на власні значення - Макаров, І.Л. (Український математичний журнал, 1996)
Побудовано та досліджено самоспряжені триточкові точні та зрізані варіаційні схеми довільного порядку точності для самоспряженої задачі на власні значення у випадку систем звичайних диференціальних рівнянь другого порядку. We construct and study exact and truncated self-adjoint three-point variational schemes of any degree of accuracy for self-adjoint eigenvalue problems for systems of second-order ordinary differential equations.