Про нестійкість лагранжевих розв'язків у задачі трьох тіл - Сосницький, С.П. (Український математичний журнал, 1996)
Розглядається зв'язок між нестійкістю за Ляпуиовим лагранжевих розв'язків, що відповідають утвореному тілами рівпосторонньому трикутнику, і їх орбітальною нестійкістю. Наводиться теорема про орбітальну нестійкість лагранжевих розв'язків, яка поширюється на плоску задачу. We consider the relation between the Lyapunov instability of Lagrange equilateral triangle solutions and their orbital instability. We present a theorem on the orbital instability of Lagrange solutions. This theorem is extended to the planarn-body problem.