Синхронные изменения концентраций c-fos- РНК и В²⁺мРНКκ в пререпликативном периоде регенерации печени у крыс - Прима, В.И.; Клочко, Т.А.; Оболенская, М.Ю.; Иванов, П.Л.; Рысков, А.П.; Платонов, О.М. (Биополимеры и клетка, 1989)
Исследовалась представленность РНК протоонкогена c-fos а мРНК, содержащей повтор 132 (В²⁺мРНКx) в ядерной РНК и в цитоплазматической поли(А) РНК клеток регенерирующей печени β период 0–12 ч после частичной гепатэктомии. Судя по результатам гибридизации ДНК – РНК, транскрипты c-fos сосредоточены в основном в ядре и концентрация их максимальна к 0,5 и 12 ч регенерации. Напротив, В²⁺мРНКx сосредоточена в поли(А)⁺РНКx цитоплазмы и в те же сроки имеет минимальную концентрацию. Различия в экспрессии исследованных генов могут определяться функциональными особенностями кодируемых ими продуктов. Досліджувалася представленість РНК протоонкогена c-fos а мРНК, що містить повтор 132 (В²⁺мРНКx) в ядерній РНК і в цитоплазматичної полі (А) РНК клітин регенеруючої печінки β період 0–12 год після часткової гепатектомії. Судячи з результатів гібридизації ДНК-РНК, транскрипти c-fos зосереджені в основному в ядрі і концентрація їх максимальна до 0,5 і 12 год регенерації. Навпаки, В²⁺мРНКx зосереджена в полі (А)⁺ РНК цитоплазми і в ті ж терміни має мінімальну концентрацію. Відмінності в експресії досліджених генів можуть визначатися функціональними особливостями кодованих ними продуктів. The relative abundance of c-fos RNA and mRNA containing repetitive sequence B2 (B²⁺mRNAx) has been studied in nuclear and poly(A)+ cytoplasmic RNA of regenerating liver during 0–12 h after partial hepatectomy. The data of DNA-RNA hybridization reveal that c-fos transcripts are mainly localized in nucleus and their relative abundance is maximal 0.5 and 12 h after operation. On the contrary B²⁺mRNAx is mainly localized in poly (A)⁺ cytoplasmic RNA and its concentration is the lowest in the same periods after operation. The differences in the investigated gene expression are possibly connected with functional peculiarities of terminal products of both genes.