Протестантський погляд на взаємовідносини політики та релігії - Продивус, С. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті розглядаються відмінні підходи до витлумачення взаємовідносин політики та релігії різними, представленими в Україні протестантськими течіями. Виділено й проаналізовано чотири типи трактування протестантськими ідеологами відношення до політичної активності віруючих. В статье рассматриваются подходы идеологов различных протестантських конфессий, существующих в Украине, к истолкованию взаимоотношения политики и религии, Выделено и проанализировано четыре типа истолкования протестантами отношения к политической активности верующих This article discusses different approaches to the interpretation of relations between policies and Protestant denominations that are represented in Ukraine. There are four types of treatment related to the political activism of believers.