Склад ліпідної матриці мембран лімфоцитів після дії G₁ і G₂-лімфоцитарних кейлонів за умов використання екзогенного лімфоцитарного кейлону під час імунної відповіді - Гаркава, К.Г. (Биополимеры и клетка, 1998)
Вивчали чутливість ліпідного комплексу мембран лімфоцитів, які отримували із селезінки мишей у різні строки імунної відповіді за умов використання екзогенного лімфоцитарного кейлону, до кейлонів, що мали фазову клітинну специфічність. Встановлено, що дія G₁- і G₂-лімфоцитарних кейлонів на. ліпідну матрицю мембран лімфоцитів була неоднозначною і залежала від рівня продукції ендогенного кейлону та фаз імунної відповіді. Фазова специфічність лімфоцитарних кейлонів створює сприятливі умови для використання їх при імунологічних порушеннях в організмі. Изучали чувствительность липидного комплекса мембран лимфоцитов, выделенных из селезенки мышей в разные сроки иммунного ответа в условиях использования экзогенного лимфоцитарного кейлона, к кейлонам, имеющим фазовую клеточную специфичность. Установлено, что действие G₁- и G₂-лимфоцитарных кейлонов на липидную матрицу мембран лимфоцитов было неоднозначным и зависело от уровня продукции эндогенного кейлона и фаз иммунного ответа Фазовая специфичность лимфоцитарных кейлонов создает благоприятные условия для использования их при иммунологических нарушениях в организме The sensibility of lipid complex of lymphocytes to chalone which had phase cell specific, was studied. We recieved lymphocytes from mice spleen in different terms of immune response in conditions of using exogenous lympliocyte chalone. The fact that the effect of G₁- and G₂-lymphocyte chalones on lipid matrix was depended of level endogenous chalone and of phases of immune response, was established. The phase specific of lymphocyte chalone create good conditions for using them in immune disfunctions of organism.