Цитогенетичні особливості інбредних ліній цукрового буряка з різною комбінаційною здатністю - Дубровна, О.В. (Биополимеры и клетка, 1995)
Проведено цитогенетичне дослідження самозапилених ліній цукрового буряка з різним рівнем загальної комбінаційної здатності. Показано наявність міксоплоїдії та хромосомних перебудов в кореневій меристемі інбредних ліній. Визначено, що генотипи з різним рівнем комбінаційної здатності достовірно відрізняються за кількістю клітин з аномаліями мітозу і хромосомним складом клітинної популяції меристеми. Проведено цитогенетическое изучение самоопыленных линий сахарной свеклы с различным уровнем комбинационной способности. Показано наличие миксоплоидии и хромосомных перестроек и корневой меристеме инбредных линий. Определено, что генотипы с различным уровнем комбинационной способности достоверно отличаются по количеству клеток с аномалиями митоза и хромосомному составу клеточной популяции. The cytogenetical investigation of inbred lines of sugar beet with different combining ability have been studied. It is showed the availability of myxoploidy and chromosome aberrations in root meristeme of inbred lines. It is determined that genotype with different level of combining ability is distinguished by amount of cells with breach of mitosis and chromosome structure of cells population of meristeme.