Сигнальний шлях трансформуючого фактора росту β та його регуляція - Федоренко, О.В.; Стойка, Р.С. (Біополімери і клітина, 2005)
Наведено сучасні дані про структуру і функції лігандів, рецепторів та низхідних ефекторних білків сигнального шляху трансформуючого фактора росту β Розглянуто механізми передачі сигналу на шляху від поверхні клітини до генів-мішеней у ядрі, способи їхньої регуляції та перехресні зв'язки з іншими сигнальними шляхами. Приведены современные данные о структуре и функциях лигандов, рецепторов и нисходящих эффекторных белков сигнального пути трансформирующего фактора роста β. Рассмотрен механизм передачи сигнала на пути от поверхности клетки до генов-мишеней в ядре, способы их регуляции и перекрестные связи с другими сигнальными путями. The review deals with contemporary data concerning structure and function of the ligands, receptors and downstream signaling effectors in the transforming growth factor β (TGFβ) signaling pathway. The mechanisms of signal transduction from cellular surface to target genes in the nucleus are discussed, as well as the ways of their regulation and cross-talk with other signaling pathways.