Препаративний синтез та деякі властивості дезоксирибозилсечовини, продукта окислювальної деградації ДНК - Дубей, І.Я.; Дубей, Л.В. (Біополімери і клітина, 2001)
Запропоновано ефективний метод препаративного синтезу 2'-дезоксирибозилсечовини, який вклю чає окислення 5'-0-захищеного тимідину перманганатом калію та лужний гідроліз проміжного тимідингліколю. Вивчено можливість детекції залишків сечовини в складі олігонуклеотидів. Предложен эффективный метод препаративного синтеза 2'- дезоксирибозилмочевины, включающий окисление 5'-О-защищенного тимидина перманганатом калия и щелочной гидролиз промежуточного тимидингликоля. Изучена возможность детекции остатков мочевины в составе олигонуклеотидов. An efficient method for the preparation of 2'-deoxyribosylurea is proposed that includes the oxidation of 5'-O-protected thymidine with potassium permanganate and alkaline hydrolysis of intermediate thymidine glycol. The possibility of detection of urea residues in oligonucleotides has been studied.