Клонирование, отбор и характеристика видоспецифических последовательностей Nicotiana plumbaginifolia - Ковтун, Е.В.; Глеба, Ю.Ю. (Биополимеры и клетка, 1991)
Леи повтора–pNpl.9 и pNpl.18 – были отобраны из клонотеки N. plumbafiinijolia. Полученные последовательности относятся к разным типам: pNpl.9 – кластерированиый повтор, a pNpl.18 – разбросан по геному. Характеристика повторов основана на результатах блот-гибридизации и рестриктного анализа. Показана видоспецифичность выделенных повторов по отношению к геному N. sylvestris. Последовательности могут использоваться для анализа гибридов в роде Nicoiiana и установления филогенетических связей растений этого рода. Із часткової клонотеки N. plumbaginifolia відібрано два клони, що містять послідовності, які повторюються. Виходячи з результатів блот-гібридизації, pNpl.9 включає вставку із кластерованим повтором. Послідовності, гомологічні pNpl.18, розкидані по геному N. plumbaginifolia. Проведено рестриктний аналіз виділених послідовностей, ідо повторюються. Повтори мають високу ступінь видоспедифічності і можуть бути використані для дослідження гібридів роду Nicotiana. Two clones containing repetitive sequences were selected from partial library of N. plumbaginifolia. The pNpl.9 clone includes the insert with a clastcred repeat. The sequences homologous to pNpl.18 are dispersed throughout N. pluinbaginijolia genome. The restriction analysis of isolated repetitive sequences was performed. The pNpl.9 and pNpl.18 clones are characterized by high degree of species-specifity and can be used for analysis of hybrids in Nicotiana genus.