Низькочастотні Раманівські спектри полікристалічних рибонуклеозидів - Говорун, Д.М.; Міщук, Я.Р.; Юренко, Є.П. (Біополімери і клітина, 2002)
Представлено вперше отримані низькочастотні Раманівські спектри всіх чотирьох канонічних рибонуклеозидів – аденозину, гуанозину, уридину і цитидину, а також дезокситимідину у полі-кристалічному стані при кімнатній температурі. На основі отриманих даних робиться висновок про походження низькочастотної коливальної моди ДНК, що спостерігається в її Раманівському спектрі на частоті ~20 см⁻¹ . Firstly obtained low-frequency Raman spectra of all four canonical ribonucleosides – adenosine, guanosine, uridine and thymidine – and desoxythymidine in the polycrystalline state at room temperature are presented. On the basis of the data obtained the conclusion is made about the nature of low-frequency vibrational mode of DNA Raman spectrum, with the frequency about 20 CM . Представлены впервые полученные низкочастотные Раманов ские спектры всех четырех канонических рибонуклеозидов – аденозина, гуанозина, уридина и цитидина, а также дезокситимидина в поликристаллическом состоянии при комнатной температуре. На основе полученных данных сделан вывод о происхождении низкочастотной колебательной моды ДНК, наблюдаемой в ее Романовском спектре на частоте ~ 20 см⁻¹ .