Among Escherichia coli Genetic Stock Center strains many are resistant to cytotoxic antimetabolites - Cherepenko, E.I.; Karpenko, O.I. (Біополімери і клітина, 2002)
Mutants resistant to cytotoxic antimetabolites arise in E. coli with a frequency about 10⁻⁴. Because most in this collection strains contacted a mutagen we checked how many strains could tolerate two inhibitors used: glyphosate and 6-aza-uracil. Among 28 strains studied 12 could tolerate these inhibitors. Враховуючи, що при мутагенному обробленні клітин кишкової палички частота виникнення мутантів стійких до цитотоксичних антиметаболітів, складає 1·10⁻⁴ , перевірено, як часто у цих штамах відбувається зміна ознаки від чутливості до стійкості до двох інгібіторів: гліфосату та 6-аза-урацилу. З 28 вивчених штамів 12 виявилися стійкими. Учитывая, что при мутагенной обработке клеток кишечной палочки частота возникновения мутантов, устойчивых к цитотоксическим антиметаболитам, составляет 1·10⁻⁴ , проверено, как часто в этих штаммах происходило изменение признака от чувствительности к устойчивости к двум ингибиторам: глифосату и 6-аза-урацилу. Из 28 изученных штаммов 12 оказались устойчивыми.