Інфрачервоні спектри поглинання нуклеїнових кислот: техніка багаторазово порушеного повного внутрішнього відбиття світла - Степанюгін, А.В.; Мартиненко, О.І.; Самійленко, С.П.; Говорун, Д.М. (Біополімери і клітина, 2002)
Вперше для отримання інфрачервоних спектрів поглинання ДНК і PHK адаптовано техніку багаторазово порушеного повного внутрішнього відбиття світла. Відпрацьовано методику змивання плівок нуклеїнових кислот з германієвої призми, відсутність якої було основною перепоною до застосування цієї техніки у випадку нуклеїнових кислот Впервые для получения инфракрасных спектров поглощения ДНК и РНК адаптирована техника многократно нарушенного полного внутреннего отражения света. Отработана методика смывания пленок нуклеиновых кислот с германиевой призмы отсутствие которой было основным препятствием применения этой техники в случае нуклеиновых кислот For the first time the attenuated total reflection (ATR) technique has been applied to obtain the IR absorption spectra of DNA and RNA. The procedure of removing NA films from a germanium prism has been worked through, thus a main obstacle in an appication of this technique to nucleic acids has been overcome.