Сложность аппроксимационных задач - Корнейчук, Н.П. (Український математичний журнал, 1996)
Розглядаються аспекти оптимального кодування і відновлення, пов'язані з поставленою А. М. Колмогоровым у 1962 р. задачею про складність j-задання функцій. Наведені деякі оцінки для докладності задачі відновлення функцій у рівномірній та хаусдорфовій метриках. We consider some aspects of optimal encoding and renewal related to the problem of complexity of the ε-definition of functions posed by Kolmogorov in 1962. We present some estimates for the ε-complexity of the problem of renewal of functions in the uniform metric and Hausdorff metric.