Потенциальные поля с осевой симметрией и алгебры моногенных функций векторного аргумента. II - Мельниченко, И.П.; Плакса, С.А. (Український математичний журнал, 1996)
Одержано нові зображення потенціалу та функції течії для просторових потенціальних соленоїдальних полів з осьовою симетрією. Вивчено основні алгебраїчио-аналітичиі властивості моногенних функцій векторного аргументу зі значеннями в нескінченновимірній банаховій алгебрі парних рядів Фур'є та встановлено зв'язок цих функцій з осесиметричним потенціалом і функцією течії Стокса. Запропонований підхід до опису вказаних полів є аналогом апарату аналітичних функцій у комплексній площині при опису плоских потенціальних полів. We obtain a new representation of potential and flow functions for spatial potential solenoidal fields with axial symmetry. We study principal algebraic-analytic properties of monogenic functions of a vector variable with values in an infinite-dimensional Banach algebra of even Fourier series and describe the relationship between these functions and the axially symmetric potential and Stokes flow function. The suggested method for the description of the above-mentioned fields is an analog of the method of analytic functions in the complex plane for the description of plane potential fields.