Олександру Миколайовичу Шарковському — 60 років - Березанський, Ю.М.; Верейкіна, М.В.; Коляда, С.Ф.; Романенко, О.Ю.; Сівак, А.Г.; Федоренко, В.В. (Український математичний журнал, 1996)
Олександр Миколайович Шарковський — український математик, один з фундаторів сучасної теорії динамічних систем.