Противірусна активність тримера 2', 5-олігоаденіловоі кислоти та деяких її аналогів - Ткачук, З.Ю.; Сємєрнікова, Л.І; Ткачук, В.В.; Решотько, Л.М.; Михайлопуло, І.О.; Мацука, Г.Х. (Биополимеры и клетка, 1995)
Вивчали противірусну дію 2',5''-триолігоаденілата та його похідних на модельних системах культури мишачих фібробластів L929 із вірусом вісповакцини, на культурі перевитих клітин тестикул поросяти з вірусом хвороби Ауєскі (штам «БУК-628») та референтним штамом вірусу трансмісивного гастроентериту свиней (штам «Пурдью-115»). Противірусну дію препаратів оцінювали за зниженням титру вірусу lg ТЦД-50 (тканинна цитопатична дія). За результатами проведеної роботи можна припустити, що 2'5'-триолігоаденілат та його похідні є перспективними противірусними препаратами, які діють на ДНК- та РНК-вмісні віруси. Изучали антивирусное действие 2'5'-триолигоаденилата и его производных на модельных системах культуры мышиных фибробластов L929, зараженных вирусом осповакцины, перевиваемой культуры клеток тестикул поросенка, зараженных вирусом болезни Ауески (штамм «БУК-628»), и референтным штаммом вируса трансмиссивного гастроэнтерита свиней (штамм «Пурдью-115»). Антивирусное действие препаратов оценивали по снижению титра вируса Ig ТЦД-50 (тканевое цитопатическое действие). По результатом проведенной работы можно предположить, что 2',5'-триолигоаденилат и его производные являются перспективными препаратами, оказывающими противовирусное действие на репродукцию как ДНК-, так и РНК-содержащих вирусов. The authors have studied the antiviral effect of 2',5'-trioligoadenylate and of its derivatives using several model cell culture systems and viruses: L929 murinc fibroblast cells infected by vaccine virus, established testicular piglet cells inoculated by Aueszki disease virus (ADV) (strain BUK-628), and the same culture infected with Purdue-115 strain (reference strains of transmissible gastroenteritis virus (TGEV)). So, it is possible to suppose that both 2',5'-trioligoadenylate and its derivative are perspective antiviral preparations acting against DNA- and RNA-containing viruses.