Влияние электронов на транспорт калия в эритроцитах - Крупин, В.Д.; Курилко, С.А.; Ткаченко, В.Н.; Горбенко, Г.П.; Товстяк, В.В. (Биополимеры и клетка, 1993)
Исследовано влияние электронов с энергией 5 МэВ на проницаемость мембран эритроцитов для ионов K⁺. Показано, что радиационно-индуцированное усиление выхода K⁺ зависит от температуры инкубации клеточной суспензии. Досліджено вплив електронів з енергією 5 МеВ на проникність мембран еритроцитів для іонів K⁺ . Показано, що радіаційно-індуковане посилення виходу K⁺ залежить від температури інкубації клітинної суспензії. The effect of electrons with energy 5 MeV on the erythrocyte membrane permeability for K⁺ has been investigated. The radiation-induced enhancement of the K⁺ output was shown to dependent on the incubation temperature of the cell suspension.