Бифункциональные поперечносшивающие реагенты и методы получения конъюгатов пептид – носитель - Радавский, Ю.Л.; Зайцева, Л.С.; Кухарь, В.П. (Биополимеры и клетка, 1993)
В обзоре рассмотрены гомо- и гетеробифунrциональные поперёчносшивающие реагенты и способы их применения для получения конъюгатое пептид – носитель. Представленные реагенты и методы, широко используются при изучении антигенной структуры белков, конструировании химических (синтетических) вакцин, а также весьма полезны в решении одной из основных проблем физико-химической биологии – белок-белкового узнавания. В огляді розглянуто гомо- та гетеробіфункціональні поперечнозшивальні реагенти і методи їх застосування при отриманні кон'югатів пептид – носій. Запропоновані реагенти і методи широко використовуються при вивченні антигенної структури білків, конструюванні хімічних (синтетичних) вакцин, а також є корисними у вирішенні однієї з основних проблем фізико-хімічної біології – білок-білкового пізнавання. Homo- and heterobifunctional reagents and methods for their using to obtain immunoconjugates on the basis of peptide's antigenic determinants are reviewd.