Нерадиоактивный гибридизационный тест на заражение человека Plasmodium falciparum - Адаричев, В.А.; Дымшиц, Г.М.; Мишина, Е.С.; Салганик, Р.И.; Соханенкова, Т.Л. (Биополимеры и клетка, 1993)
Описано нерадіоактивний ДНК-гібрідізаційний спосіб визначення P. falciparum в периферичній крові людини. Для іммобілізації ДНК як на капронових, так і на нітроцелюлозних мембранах використовували освітлення ультрафіолетом. Нерадіоактивний мічений (біотинильований) зонд приготований оригінальним способом, заснованим на хімічній модифікації дволанцюгової ДНК. Коефіцієнт кореляції, між даними мікроскопічного аналізу і нерадіоактивною гібридизацією при щільності зараження більше 25 паразитів на 1000 лейкоцитів становить 0,96. писано нерадіоактивний ДНК-гібрідізаційний спосіб визначення P. falciparum в периферичної крові людини. Для іммобілізації ДНК як на капронових, так і на нітроцелюлозних мембранах використовували освітлення ультрафіолетом. Нерадіоактивний мічений (біотинильований) зонд створений оригінальним способом, що заснован на хімічній модифікації дволанцюгової ДНК. Коефіцієнт кореляції, між даними мікроскопічного аналізу і нерадіоактивною гібридизацією при щільності зараження більше 25 паразитів на 1000 лейкоцитів становить 0,96. Nonradioactive molecular hybridization test on Plasmodium falciparum infection in human peripheral blood is described. The DNA immobilization both on nylon and nitrocellulose membranes is carry out by UV irradiation. Nonradioactive biotinilated probe is prepared according to original method based on chemical modification of doublest-randed DNA. The correlation coefficient between microscopic examination data and hybridization data is 0.96 for infection density more then 25 parasites by 1000 leukocytes.