Аналіз підземного карсту півдня Кривбасу з позицій гіпогенного спелеогенезу - Казаков, В.Л.; Шипунова, В.О.; Калініченко, О.О. (Спелеологія і карстологія, 2009)
Описані карстопрояви у балці Кобільній на півдні Кривбасу, розвинені у понтичних і верхньосарматських вапняках, а також геологічні, геоморфологічні і гідрогеологічні умови карстоутворення. На основі аналізу цих даних і морфологічних особливостей печери Кобильної зроблено висновок про гіпогенну природу підземного закарстування
району. Описаны карстопроявления в балке Кобыльной на юге Кривбасса, развитые в понтических и верхнесарматских известняках, а также геологические, геоморфологические и гидрогеологические условия карстообразования. На основе анализа этих данных и морфологических особенностей пещеры Кобыльной сделан вывод о гипогенной природе подземной закарстованности района. Karst features in the Kobylna Valley in the south Kryvbas, occurring in Pontian and upper Sarmatian limestones, are described in the paper, as well as geological, geomorphological and hydrogeological conditions of karst development. Based on the analysis of these data and of morphological characteristics of the Kobylna Cave a conclusion is drawn about hypogene origin of karst of the region.