Порівняльне дослідження ефективності експресії рекомбінантного пролактину людини в двох бакуловірусних системах - Строковська, Л.І.; Мелешко, Р.А.; Кіхно, І.М.; Соломко, О.П. (Біополімери і клітина, 2002)
Здійснено порівняльне вивчення рівнів експресії рекомбінантного пролактину (PRL) людини в системі вірус ядерного поліедрозу Malacosoma neustria (ВЯЛ Мапе)–клітини Anteraea pernyi (Ар) і в системі на основі ВЯП Autographa californica (Ас) і клітинних ліній комах Hf, Sf21 і Sfl. Показано, що рівень жспресїі пролактину складає 50–70 мг/л поживного середовища для ВЯП ManePRL і моношарової культури Ар, а для рекомбінантного вірусу AcPRL цей показник в 1,7 разу вищий в клітинах SJ9 і Sf21 і в 3,5 разу вищий в клітинах Hf. При цьому більша частина синтезованого рекомбінантного гормону людини знаходиться в усіх випадках в агрегованому стані. Проведено сравнительное изучение уровней экспрессии рекомбинантного пролактина (PRL) человека в системе вирус ядерного полиэдроза Malacosoma neustria (ВЯП Mane) – клетки Anteraea pernyi (Ар) и в системе на основе ВЯП Autographa californica (Ac) и клеточных линий насекомых Hft Sf21 и Sfi. Показано, что уровень экспрессии пролактина составляет 50–70 мг/л питательной среды для ВЯП ManePRL и монослойной культуры Ар, а для рекомбинантного вируса AcPRL этот показатель в 1,7 раза выше в клетках Sf9 и Sf21 и в 3,5 раза выше в клетках Hf. При этом большая часть синтезированного рекомбинантного гормона человека находится во всех случаях в агрегированном состоянии. The comparative study on the human recombinant Prolactin expression in the system NPV Malacosoma neustria (Mane)–cell Anteraea pernyi (Ap) and the system based on NPV Autographa californica (Ac) and insect cell lines Hf, Sf21 and Sfl is performed. The level of Prolactin expression is shown to be 50–70 mg/l of a medium for both NPV ManePRL and monolayer culture Ap, while for a recombinant virus AcPRL this parameter is 1.7 times higher in cells Sf9 and Sf21 and 3.5 times higher in cells Hf. Thus the major part of the human recombinant hormone synthesized in all cases is in an aggregate state.