Дослідження впливу іонних взаємодій на конформацію рибозиму, специфічного до tat-РНК BIЛ-1, у розчині методом часткового нуклеазного гідролізу - Маркелова, О.Ю.; Бур'яновський, Л.М.; Кітам, О.Е.; Краснова, К.Ф.; Швед, А.Д. (Біополімери і клітина, 2002)
Методом часткового нуклеазного гидролізу показано, що іонний склад середовища суттєво впливає на третинні взаємодії в молекулі рибозиму, змінюючи його просторову структуру. Методом частичного нуклеазного гидролиза рибозима показано, что ионный состав среды существенно влияет на третичные взаимодействия в молекуле рибозима, изменяя его пространственную структуру. Using the method of partial nudease hydrolysis it was shown that the medium ion composition essentially influenced tertiary interactions in the ribozyme molecule and changed its spatial structure.