Рестриктний поліморфізм ампліфікованих послідовностей хлоропластної ДНК роду Nicotiana - Комарницький, С.І.; Комарницький, І.К. (Біополімери і клітина, 2002)
Проведення полімеразно-ланцюгової реакції на невеликих ділянках хлоропластної ДНК з подальшим їхнім рестриктним гідролізом дозволяє спостерігати за рухом цитоплазми тютюнів у процесі формування їх як видів. Отримані результати свідчать про те, що цитоплазма культурного тютюну походить від попередників підроду Rustica. Два австралійських види N. debneyi і N. fragrans не мають нічого спільного з цитоплазмою решти видів секції Suaveolentes Проведение полимеразно-цепной реакции на небольших участках хлДНК с последующим их рестриктным гидролизом позволяет проследить за перемещением цитоплазмы табаков в процессе развития рода. Полученные результаты подтверждает тот факт, что цитоплазма культивируемого табака унаследована от предшественников подрода Rustica. Два австралийских вида N. debneyi и N. fragrans не имеют ничего общего с цитоплазмой остальных видов секции Suaveolentes. Using the PCR amplification of short regions of the chloroplast DNA together with their subsequent restriction digestion, it is possible to follow the cytoplasm inheritance during the genus Nicotiana development. The data obtained confirmed the cultivated tobacco cytoplasm to originate from the Rustica subgenus ancestors. Two Australian species, N. debneyi and N. fragrans, have nothing in common with, the cytoplasm of other species of Suaveolentes section of the genus.