Діелектрометричні дослідження впливу ультрафіолетового випромінювання на водні розчини азотистих основ нуклеїнових кислот - Чічак, С.О.; Суховія, М.І.; Кикинеші, О.О. (Биополимеры и клетка, 1999)
Досліджено дисперсію діелектричних характеристик азотистих основ нуклеїнових кислот- імпедансу, комплексної діелектричної проникності, тангенса кута діелектричних втрат, ємності В інтервалі частот 10²–10⁶ Гц отримано діаграми Коул Коула. Виявлено зміни релаксуючих структур піримідинових основ після дії ультрафіолетового випромінювання. Исследована дисперсия диэлектрических характеристик азотистых оснований нуклеиновых кислот импеданса, комплекснон диэлектрической проницаемости, тангенса угла Диэлектрических потерь, емкости, В интервале частот 10² –10⁶ Гц получены диаграммы Коул-Коула. Выявлено изменение релаксирующих структур пиримидиновых оснований после воздействия ультрафиолетового излучения, Dispersion of the dielectric properties of nucleic acid bases: impedance, complex dielectric constants, dielectric losses, capacity are studied. Cole-Cole diagrams are obtained in the frequency range 10² – 10⁶ Hz. The variation of the relaxation structures of pyrimidine bases are shown under the ultraviolet radiation influence.