Експресія субодиниць мультибілкового комплексу факторів елонгації трансляції eEF1H у карциномах нирок людини - Верем’єва, М.В.; Згоннік, Ю.М.; Негруцький, Б.С.; Єльська, А.В. (Вiopolymers and Cell, 2011)
Мета. Проаналізувати експресію всіх субодиниць комплексу eEF1 на рівні мРНК та білка в карцино -
мах нирок людини. Методи. Вміст білкових компонентів та мРНК субодиниць комплексу eEF1 досліджували у 18 клінічних зразках карцином нирок в порівнянні з відповідними зразками нормальних
тканин нирок людини за допомогою Вестерн-блот або Нозерн-блот аналізу. Результати. Зміни рівня білків, що складають комплекс eEF1, або мРНК, що кодують ці білки, у зразках карцином нирок
людини виявилися несуттєвими порівняно з нормою. Висновки. Отримані результати свідчать на
користь того, що в тканині нирок субодиниці комплексу eEF1 не мають додаткових функцій, пов’язаних з пухлиноутворенням, та вказують на можливість залежності виникнення канцер-індукованих змін в експресії субодиниць eEF1H від локалізації пухлин людини.
Ключові слова: синтез білка, фактор елонгації трансляції eEF1H, карцинома нирок людини. Aim. To investigate the expression of all eEF1 complex subunits at
the mRNA and protein levels in human renal cancer. Methods. The
protein content and mRNA level of the eEF1 complex components
were analyzed in 18 clinical human renal carcinoma specimens and
correspondingly paired normal tissues by Western blot and Northern blot techniques. Results. The changes in the level of protein
components of the eEF1 complex or mRNAs coding for these proteins in human renal carcinoma specimens were found to be not essential. Conclusions. This study suggests that eEF1 subunits have
no additional cancer-related functions in renal tissue. The data indicate that the occurrence of cancer-induced changes in the eEF1
subunits expression may depend on the tumor localization.
Keywords: protein synthesis, translation elongation factor
eEF1H, human renal cell carcimoma. Цель. Проанализировать экспрессию всех субъединиц комплекса eEF1 на уровне мРНК и белка в карциномах почек человека.
Методы. Содержание белковых компонентов и мРНК субъединиц комплекса eEF1 исследовали в 18 клинических образцах
карцином почек в сравнении с соответствующими образцами
нормальных тканей почек человека с помощью Вестерн-блот
или Нозерн-блот анализа. Результаты. Изменения уровня белков, составляющих комплекс eEF1, или мРНК, кодирующих эти
белки, в образцах карцином почек человека оказались несущественными в сравнении с нормой. Выводы. Полученные результаты свидетельствуют в пользу того, что в ткани почек субъединицы комплекса eEF1 не имеют дополнительных функций,
связанных с опухолеобразованием, и указывают на возможность
зависимости появления канцер-индуцированных изменений в экспрессии субъединиц eEF1H от локализации опухолей человека.
Ключевые слова: синтез белка, фактор элонгации трансляции eEF1H, карцинома почек человека.