Эндогенные ALV-родственные ретровирусы в ДНК кур линии СВ - Борисенко, Л.Г.; Рындич, А.В. (Біополімери і клітина, 2003)
При помощи полимеразной цепной реакции и метода полиморфизма длины рестрикционных фрагментов охарактеризованы ALV-родственные ретровирусы (семейство ev) в ДНК инбредной линии кур СВ (В12/В12), устойчивой к RSV-индуцированному онкогенезу. Обнаруженные провирусы (ev-1, ev-7, ev-10) могут отвечать за продуцирование инфекционных и неинфекционных вирионов. Установлено, что провирусы интегрированы преимущественно в GC-богатые участки генома (51–62 % GC). За допомогою полімеразної ланцюгової реакції та методу поліморфізму довжини рестрикційних фрагментів охарактеризовано ALV-родинні ретровіруси (родина ev) у ДНК інбредної лінії курей СВ (В12/В12), стійкої до RSV-індукованого онкогенезу. Знайдені провіруси (ev-1, ev-7, ev-10) можуть відповідати за продукування інфекційних і неінфекційних віріонів. Встановлено, що провіруси інтегровані переважно в GC-багаті ділянки геному (51–62 % GC). Using polymerase chain reaction and restriction length polymorphism analysis we detected ALV-related proviruses (ev loci) in DNA of inbred chicken line CB (B12/B12. All the found retroviruses (ev-1, ev-7, ev-10) may be responsible for the production of infectious and noninfectious virions. It is shown that a peak of provirus distribution is centered at CC-rich compartments of the genome (51–62 % GC).