Експресія плазміди pEGFP у гепатоцитах мишей in vivo - Андрієнко, В.І.; Топорова, О.К.; Єлисєєва, Г.С.; Аджамііян, Ф.; Жарова, Л.Г.; Лихачева, Л.І.; Кордюм, В.А.; Шпилевая, C.П. (Биополимеры и клетка, 1999)
Досліджено експресію гена GFP in vivo в гепатоцитах мишей. Як векторну молекулу використано транзиторну плазміду pEGFP-Cl, яку у складі ліпосом вводили безпосередньо в печінку тварин. Підібрано умови, коректного тестування напрацьованого білка GFP, які виключали можливість появи артефактного свічення в живих гепатоцитах. Зелений флюоресціюючий білок GFP був ідентифікований у цитоплазмі гепатоцитів мишей через 6, 17, 24 год і до 7 діб включно після введення матеріалу в орган. Исследована экспрессия гена GFP in vivo в гепатоцитах мышей, В качестве векторной молекулы была использована транзиторная плазмида pEGFP-C1, вводимая в составе липосом непосредственно в печень животных. Подобраны условия корректного тестирования наработанного белка GFP, исключающие возможность появления артефактного свечения в живых гепатоцитах. Зеленый флюоресцирующий белок GFP был идентифицирован в цитоплазме гепатоцитов мышей через 6, 17. 24 ч и до 7 сут включительно после введения материала в орган. The expression of GFP plasmid gene was investigated in mouse hepatocytes. The transit pEGFP-Cl plasmid was used as a vector molecule which was enclosed into liposomes and was introduced into mouse liver by direct injection. The conditions were found for the correct testing of GFP protein synthesized in the cells considering the possibility of appearance of the artefact chining in alive hepalocyles. The green fluorescent GFP protein was identified in mouse hepatocytc cytoplasm in 6, 17, 24 hours up to 7 days long after the introduction of the material into the organ.