Искусственные пещеры урочища «Акташская гора» (Татарстан) - Гунько, А.А. (Спелеологія і карстологія, 2009)
Описаны горные выработки XVIII века в медистых песчаниках в районе Акташской горы в Татарстане. Показано их значение как историко-горно-геологических памятников. Описані гірничі виробки XVIII сторіччя у мідистих пісковиках в районі Акташської гори у Татарстані. Показано їх значення як історіко-гірничо-геологічних пам’яток. Mines of XVIII century in copper-rich sandstones in the Aktashskaya gora area are described in the paper. Their significance as historic mining-geological monuments is demonstrated.