Генотипові властивості збудника бурої бактеріальної плямистості люпину Pseudomonas lupini - Данкевич, Л.А.; Гвоздяк, Р.І. (Біополімери і клітина, 2006)
Визначено молярний відсоток GC-nap у геномній ДНК і нуклеотидну послідовність гена 16S рРНК штамів P. lupini Bettjukova, Koroljova. На основі цих і отриманих раніше фенотшювих ознак більшість досліджених штамів P. lupini віднесено до Pseudomonas syringae. Виняток склав штам P. lupini 8531, який через спорідненість GC-складу геномної ДНК і нукжотидної послідовність гена 16S рРНК віднесений нами до Pseudomonas savastanoi pv. glycinea. Определено содержание GC-nap в геномной ДНК и нуклеотидная последовательность гена 16S рРНК штаммов P. lupini Beltjukova, Koroljova. На основе этих и полученных ранее фенотипичгских признаков большинство штаммов P. lupini отнесено к Pseudomonas syringae. Исключение составил штамм P. lupini 8531, который из-за сродства GC-состава геномной ДНК и нуклеотидной последовательности гена 16S рРНК отнесен нами к Pseudomonas savastanoi pv. glycinea. The bacterial chromosomes G+C content and nucleotides chain of 16S RNA of Pseudomonas lupini Beltyukova, Korolyova strains have been determined for the first time. On the basis of these results and earlier obtained genotypic properties of Pseudomonas lupini the strains majority belongs to Pseudomonas syringae. In our opinion the only exception is strain 8531, which on the basis of its genotype belongs to Pseudomonas savastanoi pv. glycinea.