Характеристика дефензиноподібних білків з проростків сосни звичайної - Ковальова, В.А.; Гут, І.Т.; Гут, Р.Т. (Біополімери і клітина, 2006)
Два дефензиноподібних білки з молекулярними масами 11,3 і 9,8 к Да виділено із семиденних проростків сосни (Pinus sylvestris L.) методом іонообмінної хроматографії на фосфоцелюлозі. Ці білки пригнічували ріст міцелію фітопатогенного гриба Fusarium oxysporum у концентрації 1 мкг/мл, а також викликали морфологічні зміни гіфів Two defensin-like proteins with molecular weight of 11.3 and 9.8 kDa were isolated from 7-day-old Scots pine seedlings (Pinus sylvestris L.) by the ion exchange chromatography on phosphocellulose. These proteins inhibited the growth of mycelium of the phytopathogenic fungus Fusarium oxysporum at concentration mkg/ml, and also caused the morphological changes of hyphae. Два дефензиноподобных белка с молекулярными массами 11,3 и 9,8 к Да выделены из семидневных проростков сосны (Pinus sylvestris L.) методом ионообменной хроматографии на фосфоцеллюлозе. Эти белки ингибировали рост мицелия фитопатогенного гриба Fusarium oxysporum в концентрации 1 мкг/мл, а также вызывали морфологические изменения гифов.