Эволюционная типология карста - Климчук, А.Б. (Український інститут спелеології та карстології НАН та МОН України, 2010)
В статье демонстрируется гидрогеологическая сущность карста, дается его определение, обосновывается эволюционный подход к его типологии и предлагается соответствующая классификация. У статті демонструється гідрогеологічна сутність карсту, дається його визначення, обґрунтовується еволюційний підхід до його типології і пропонується відповідна класифікація. The paper reveals the hydrogeological essence of karst, provides its definition, substantiates the evolutionary approach to karst typology and offers a respective classification.