Композитні біорегулятори на основі похідних феназин-1-карбонової кислоти і триазинів. Синтез та структурні характеристики - Пальчиковська, Л.Г.; Платонов, М.О.; Алексеева, І.В.; Швед, А.Д. (Біополімери і клітина, 2003)
Сконструйовано та синтезовано низку композитів на основі похідних феназин-1-карбонової кислоти та 6-азаураиилу, будову яких підтверджено методами УФ та 1Н-ЯМР спектроскопії. Неемпіричний (ab initio) квантовохімічний конформаційний аналіз на рівні теорії HF/6—3JG* висвітлив функціонально важливі особливості просторової будови отриманих композитів: у залежності від положення, довжини та складу лінкера, який з'єднує домени, утворюються компактні або розрихлені «складені» структури, що по-різному впливають на. роботу полімеразного комплексу. Сконструированы и синтезированы композиты на основе производных феназин-1-карбоновой кис/юты и 6-азаурацила, строение которых подтверджено методами УФ и Н ЯМР спектроскопии. Неэмпирический (ab initio) квантовохимический конформационный анализ на уровне теории HF/6-3JG* выявил функционально важные особенности пространственной структуры полученных композитов: в зависимости от положения, длины и состава линкера, соединяющего домены, образуются компактные или разрыхленные «сложенные» структуры, по-разному влияющие на работу полимеразного комплекса On the base of phenazine-1-carboxilic acid and 6-azauracil derivatives a number of composites have been constructed and synthesized. The structure of above mentioned compounds have been confirmed by UV and H NMR spectra. The functionally important features of these composites structure have been established by nonempirical (ab initio) quantum-chemical conformation analysis at the level of HF/6-31G* theory. It has been revealed that the length, position and composition of the domain connecting linkers influence the formation of compact or loosened «folding» structure of newly synthesized compounds. These two types of structure affect the polymerase complex in a different manner.