Новая множественно маркированная линия клеток – производная от СНО-К1 - Кордюм, В.А.; Топорова, Е.К.; Окунев, О.В.; Похоленко, Я.А.; Сухорада, Е.М.; Рубан, Т.А.; Андриенко, В.И.; Иродов, Д.М. (Біополімери і клітина, 2003)
Клеточная линия СНО-К1 (ауксотрофная по пролину) была последовательно трансфицирована плазмидами pEGFP-C1 и pTR-GT60. После отбора трансформантов на селективных средах получена сублиния, генотип которой можно записать как рro–, neo+, gfp+ , tkhv+, hph–. Клетки этой линии обладают следующими свойствами: они ауксотрофны по пролину, устойчивы к антибиотикам G-418 и гигромииину, чувствительны к действию ганцикловира, флуоресцируют в зеленой области спектра при возбуждении ультрафиолетовым излучением. Клітинну лінію СHO-К1 (ауксотрофна за проліном) послідовно трансфіковано плазм ідами pEGFP-C1 та pTR-GT60. Після відбору трансформангпів на селективних середовшцах одержаному'блінію, генотип якої можна записати як pro –, neo+ , gfp+ , tkhv–, hph+ . Клітини цієї лінії мають такі властивості: вони ауксотрофні за проліном, стійкі до дії антибіотиків G-418 та гігроміцину, чутливі до дії ганцикловіру, флуоресціюють у зеленій частині спектра при збудженні ультрафіолетовим випроміненням. A cell line CHO-K1 /pro-has been consecutively transfected with plasmids pEGFP-C1 and pTR-GT60. A subline with genotype pro– , neo+ , gfp+ , tkhv+ , hph+ has been obtained after selection in the selective media. The cells are auxotrophic mutants deficient in proline, resistant to antibiotics G-418 and hygromycin B, sensitive to Ganciclovir and produce greenish fluorescence when irradiated with long ultraviolet light.