Изучение биологической активности антитропониновых антител при дилатационной кардиомиопатии - Федоркова, О.М.; Бобык, В.И.; Рябенко, Д.В.; Данилова, В.М.; Мацука, Г.Х.; Сидорик, Л.Л. (Біополімери і клітина, 2003)
При дилатационной кардиомиопатии (ДКМП) – органоспецифической аутоиммунной патологии человека – выявляются антитела против целого ряда белков кардиомиоцитов. В данной работе изучали возможную биологическую активность моноспецифических к кардиальному тропонину аутоантител при ДКМП. Показано, что эти аутоантитела из сывороток больных ДКМП оказывают активирующее влияние на АТРазную активность чувствительного к кальцию акто- миозина in vitro. При дилатаційній кардіоміопатії (ДКМП) – органоспецифічній аутоімунній патології людини – виявляються антитіла проти цілого ряду білків кардіоміоцитів. У даній роботі вивчали можливу біологічну активність моноспецифічних до кардіального тропоніну аутоантитіл при ДКМП. Продемонстровано, що ці аутоантитіла з сироваток крові хворих на ДКМП справляли активуючий вплив на АТРазну активність чутливого до кальцію актоміозину in vitro. The autoantibodies directed against several cardiomyocites proteins have been detected at human organospecific autoimmune disease – dilated cardiomyopathy (DCM). In the present work we investigated biological activity of monospecific antitroponin antibodies at DCM. The activating influence of these autoantibodies from DCM patients sera on the actomyosin ATPase activity has been found in vitro.