Основний фактор патогенності стафілокока – білок А. Продукція та властивості - Холодна, Л.С. (Биополимеры и клетка, 1999)
Білок А, що є основним фактором патогенності та відіграє значну роль у формуванні імунної відповіді на антигенні субстанції стафілокока. У роботі розглянуто умови синтезу, структуру та основні фізико-хімічні властивості поверхневого соматичного антигена стафілококів. В работе рассмотрены условия синтеза, структура и основные физико-химические свойства поверхностного соматического антигена стафилококков – белка А, который является основным фактором патогенности и выполняет значительную роль в формировании иммунного ответа на антигенные субстанции стафилококка. These data present the conditions of synthesis, structure and the main physico-chemical properties of the staphylococcal surface somatic antigen – protein A, which is the main pathogenic factor that plays an important role in formation of immune response to the staphylococcal antigenic substances.