Вплив іонів алюмінію на суперпреципітацію актоміозину серцевого та скелетних м'язів - Богуцька, К.І.; Данилова, В.М.; Мінченко, П.Г.; Шеремет, Л.П.; Мірошниченко, М.С. (Біополімери і клітина, 2003)
Досліджено вплив іонів алюмінію на реакцію суперпреципітації актоміозину серцевого та скелетних м'язів у порівняльному аспекті Виявлено концентраційно залежне пригнічення іонами алюмінію згаданої реакції. Вивчено залежність ефектів іонів металів від їхніх фізико-хімічних властивостей. Исследовано влияние ионов алюминия на реакцию суперпреципитации актомиозина сердечной и скелетных мышц в сравнительном аспекте. Выявлено концентрационно зависимое ингибирование ионами алюминия реакции суперпреципитации актомиозина Проведен анализ зависимости эффектов ионов металлов от их физико-химических свойств Influence of aluminium ions on superprecipitation of both cardiac and skeletal muscles actomyosin has been investigated. The inhi¬bition of superprecipitation of actomyosin under an increase in the aluminium ions concentration is shown. Effects of metal ions depending on their physical and chemical properties have been analysed in detail.