Видалення частини GTP-зв'язувального домену еукаріотного фактора елонгації трансляції 1А призводить до індукції трансляційних помилок in vitro - Погрібна, А.П.; Негруцький, Б.С.; Єльська, Г.В. (Біополімери і клітина, 2006)
Еукаріотний фактор елонгації трансляції IA (eEFIA) є одним із головних компонентів апарату білкового синтезу, які діють на стадії елонгації Онкоген РТІ-1, експресію якого виявлено при раку передміхурової залози людини, кодує білок — гомолог eEFIA. Перевірено гіпотезу стосовно того, що білковий продукт гена РТІ-1 впливає на точність трансляції. Продемонстровано здатність аналога РТІ-1 стимулювати помилкове включення лейцину рибосомами, програмованими полі(ІІ)- матрицею, що підтверджує можливість продукту гена РТІ-1 впливати на точність трансляції in vivo. Eukaryotic translation elongation factor 1A (eEF1A) is one of the main components of the translation machinery acting at the elongation step. Oncogene PTI-1 which is expressed during prostate cancer development, codes the protein, homologous to eEF1A. In this paper the hypothesis is tested that the gene PTI-1 protein product can influence accuracy of translation. The ability of the PTI-1 protein analogue to stimulate misincorporation of leucine by ribosomes programmed with poly(U) was demonstrated. This finding favors the hypothesis about the ability of the PTI-1 oncogene product to influence translation accuracy in vivo. Эукариотический фактор элонгации трансляции 1А (eEFIA) является одним из главных компонентов аппарата белкового синтеза на стадии элонгации. Онкоген PTI-1, экспрессия которого обнаружена при раке предстательной железы человека, кодирует белок — гомолог eEFIA. Проверена гипотеза о том, что белковый продукт гена PTI-1 влияет на точность трансляции. Продемонстрована способность аналога РТІ-1 стимулировать ошибочное включение лейцина рибосомами, программировавши поли( U)-матрицей, что подтверждает возможность продукта гена РТІ-1 влиять на точность трансляции in vivo.