Вивчення транзиторної експресії гена апоА-1 людини під регуляцією різних гібридних послідовностей у клітинах СНО-К1 - Гільчук, Ю.М.; Сухорада, О.М.; Рубан, Т.А.; Топорова, О.К.; Кордюм, В.А. (Біополімери і клітина, 2006)
Сконструйовано рекомбінантні плазміди, які містять геномний варіант гена аполіпопротеїну А1 (апоА-1) людини під транскрипційним контролем гібридних послідовностей: енхансер середньораннього гена цитомегаловірусу людини/промотор гена β-актину курчати з першим інтроном гена β-актину курчати (CAG послідовність) та енхансер/промотор середньораннього гена цитомегаловірусу людини з інтроном А того ж гена (hCMVintronA послідовність). З використанням одержаних векторів і плазміди pTRapo досліджено транзиторну експресію гена апоА-1 людини в культурі клітин CHO-K1. Для клітин СНО-К1, трансфікованих векторами pTRapo і pTRapohCMVintronA, показано експресію трансгена. The recombinant plasmids containing the genomic human apoA-1 gene under the transcriptional control of hybrid promoters, namely, the cytomegalovirus immediate early enhancer/chicken β-actin promoter and first intron (CAG promoter) and cytomegalovirus immediate early enhancer/promoter with intron A (hCMVintronA promoter) have been constructed. The transient expression of human apoA-1 gene has been studied in CHO-K1 cells using designed and pTRapo vectors. The expression of the transgene for transfected with pTRapo and pTRapochCMVintronA CHO-K1 cells have been shown. Сконструированы рекомбинантные плазмиды, содержащие геномный вариант гена аполипопротеина А-1 (апоА-1) человека под транскрипционным контролем гибридных последовательностей: энхансер среднераннего гена цитомегаловируса человека/промотор гена β-актина цыпленка с первым интроном гена β-актина цыпленка (СAG последовательность) и энхансер/ промотор среднераннего гена цитомегаловируса человека с интроном А того же гена (hCMVintronA последовательность). С использованием полученных векторов и плазмиды pTRapo изучена транзиторная экспрессия гена апоА-1 человека в культуре клеток СНО-К1. Для клеток, трансфицированных векторами pTRapo и pTRapohCMVintronA, показана экспрессия трансгена.