Культивування, виділення і отримання кристалів вірусу зеленої водорості Tetraselmis viridis - Сізов, Д.В.; Поліщук, В.П. (Біополімери і клітина, 2006)
Наведено методику отримання вірусу водоростей Т. viridis у високих концентраціях і розроблено схему його кристалізації, що в подальшому (за умови відповідності кристалів вимогам рентгено-структурного аналізу) дасть змогу визначити структуру віріонів. Отримані дані є корисними також для розробки нової модельної системи культивування вірусів, зокрема, фікоднавірусів. The method of obtaining the virus of algae Tetraselmis viridis in high concentration is presented and the scheme of its crystallization is developed which will enable henceforth the determination of virion structure on condition that the crystals correspondence to the requirements of the X-ray structural analysis. The obtained data are also useful for the elaboration of a new model system of cultivating viruses, in particular, phycodnaviruses. Представлена методика получения вируса водорослей Т. viridis в больших количествах и разработана схема его кристаллиза ции, что в дальнейшем (при условии соответствия кристаллов требованиям рентгеноструктурного анализа) даст воз можность определить структуру вирионов. Полученные данные могут также быть полезными для разработки новой модельной системы культивирования вирусов, в частности, фикоднавирусов.
Keywords: вирус Tetraselmis viridis, структура вирио нов, культивирование вирусов, фикоднавирусы