Пошук антиоксидантів серед похідних S- (хінальдиніл-4) -L-цистеїну - Бражко, О.А.; Омельянчик, Л.О.; Федоряк, Д.М.; Беленічев, І.Ф.; Завгородній, М.П. (Біополімери і клітина, 2003)
Вивчено токсичну, антиоксидантну та церебропротективну дію ряду похідних S-(хінальдиніл-4)-L-цистеїну. Показано, що всі досліджені сполуки нормалізують рівень антиоксидантних ферментів, зменшують вміст продуктів вільнорадикального окислення та за показниками активності перевищують відомий антиоксидант дибунол. Встановлено, що їхня активність значною мірою залежить від природи замісника в 6-му положенні хінолінового циклу. Изучено токсическое, антиоксидантное и церебропротективное действие ряда производных S-(хинальдинил-4 )-L-цистеина. Показано, что все исследованные соединения нормализуют уровень антиоксидантных ферментов, снижают содержание продуктов свободнорадикального окисления и по показателям активности превышают известный антиоксидант дибунол Установлено, что их активность в значительной степени зависит от природы заместителя в 6-м положении хинолинового цикла. Toxic, antioxidant and ccrcbroprotectivc activities of several derivatives of S-(quinaldine-4-yl)-L-cysteine have been studied. It has been shown, that all investigated compounds normalize a Level of antioxidant enzymes, reduce the products of free radical oxidation and their activity exceed a known antioxidant dibunole. It has been established, that their activity substantially depends on a nature of the substituent in the position 6 of a quinoline cycle.