З'ясування ролі тирозинкінази Syk під час нейрональної диференціації клітин ембріональної карциноми миші Р19, індукованої ретиноєвою кислотою - Кухарський, В.М.; Драберова, Е.; Блюм, Я.Б.; Драбер, П. (Біополімери і клітина, 2003)
Показано зміни рівнів експреси тирозинкінази Syk під час нейрональної диференціації, яку змодельовано на культурі клітин ембріональної карциноми мишей, стимульованої ретиноєвою кислотою. Вивчаючи розподіл тирозинкінази Syk у розчинній та збагаченій елементами цитоскелета нерозчинній фракціях клітин, вперше виявлено внутрішньоклітинний перерозподіл тирозинкінази Syk під час нейрональної диференціації. Висловлено припущення про можливий зв'язок цього білка з елементами цитоскелета Показано изменение экспрессии тирозинкиназы Syk во время нейрональной дифференциации, смоделированной на культуре клеток эмбриональной карциномы мышей, стимулированной ретиноевой кислотой. Изучая распределение тирозинкиназы Syk в растворимой и обогащенной элементами цитоскелета нерастворимой фракциях клеток впервые выявлено внутриклеточное перераспределение тирозинкиназы Syk во время нейрональной дифференциации. Высказано предположение о возможной связи этого белка с элементами цитоскелета. Using a culture of murine embryonal carcinoma cells stimulated by retinoic acid as a model of neuronal differentiation the changes in the tyrosine kinase Syk expression during neuronal differentiation have been shown. Study on the Syk tyrosine kinase distribution in both soluble and insoluble, enriched by elements of cytoskeleton, fractions of cells, has revealed first the endocellular redistribution of tyrosine kinase Syk during neuronal differentiation. A possible interaction of tyrosine kinase Syk with cytoskeleton elements is assumed.