Предельные распределения решений многомерного уравнения Бюргерса со случайными начальными данными. II - Леоненко, М.М.; Орзингер, Э.; Рибасов, К.В. (Український математичний журнал, 1994)
Знайдено негауссівські граничні розподіли розв'язків багатовимірного рівняння Бюргерса, у якого початкова умова є однорідним ізотропним випадковим полем типу χ² із сильною залежністю. Non-Gaussian limit distributions of solutions of a many-dimensional Byurgers equation with the initial condition being a homogeneous isotropic random field of type χ² with strong dependence are found.