Квазиинвариантные деформации инвариантных подмногообразий гамильтоновых динамических систем - Самойленко, В.Г. (Український математичний журнал, 1994)
Для нелінійних гамільтонових динамічних систем та їх малих збурень вивчаються квазіінваріантні деформації їх інваріантних підмноговидів. For nonlinear Hamiltonian dynamical systems and their small perturbations, quasiinvariant deformations of their invariant submanifolds are studied.